Hasseltangen

29.07.2023

Hasseltangen er mest kjent for å gi gode forhold i NØ- og ØNØ-vind, men for wingfoiling kan være veldig hyggelig med V og VNV-vind også!

Ankomst og riggeområde

Kjør ned asfaltveien og ta til venstre etter den store båtlagerbygningen, inn på en grusvei. Kjør til enden av den til parkering plass. Rigg utstyret på gressområdet.

Start fra en av sandstrendene. Vær forsiktig, det er steiner i vannet, så svøm ut minst 20-30 meter rett ut fra stranden før du klatrer opp på brettet ditt.

Vind retning fra V, VNV eller NV

Den minst kjente og brukte vinden for dette stedet, siden vinden kommer fra land, fra venstre. Men disse vindene ofte kommer med flott klart vær og blåser langt utover kvelden, noe som gir perfekt solnedgang forhold. Forvent vindkast, så tenk før du tar ut brettet med lite volum! Dette er en flatvannsdrøm og perfekt for å jobbe med jibes og tacks.

NØ, ØNØ, Ø

NØ- og ØNØ-vindene er vindene som oftest brukes på dette stedet. NØ-vind kan være litt vindkast, men gir fine frikjøringsforhold med vinden fra høyre. Utmerket for nybegynnere. ØNØ-vind gir mer vind-dønning fra åpent hav, og sørger for morsomme dønninger/freefly-kjøring mellom Jerkholmen og Hasseltangen. Jo mer Ø i vinden, jo mer dønning kan du forvente. Med 10 m/s og over kan du forvente noen vind-dønningslinjer og med sterkere vind bryter bølgene på spissen av Jerkholmen.

ØSØ

Sannsynligvis de beste dønningsforholdene da dønningen ikke har noen øyer i sin vei, selv om den er ganske sjelden! Det er en betydelig vindskygge på strendene i Hasseltangen så du må gå med utstyret til spissen og må kanskje svømme ut litt.

Ansvarsfraskrivelse: wingfoiling på dette stedet utføres på egen risiko og RAET 3D påtar seg intet ansvar i tilfelle skade på utstyr, personskade eller dødsfall knyttet til bruken av informasjonen i dette blogg, eller i eventuelle unøyaktigheter i dette blogg.